Ώρα στέψης για την Μπάγερν

Βόλφσμπουργκ και Χόφενχαϊμ περιμένουν "γκέλα" της Αϊντραχτ προκειμένου να πάνε Ευρώπη

BetFootball 18/05/19 - 11:25

 Αυλαία πέφτει στην Μπουντεσλίγκα, καθώς σήμερα ολοκληρώνεται η σεζόν, όπου μένουν ανοικτές οι θέσεις για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ υπάρχει και ενδιαφέρον στην κορυφή, καθώς αν η Μπάγερν ηττηθεί από την Αϊντραχτ η οποία θέλει νίκη για να συμμετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ η Ντόρτμουντ με τρίποντο στο Μένχενγκλανμπαχ, κατακτά τον τίτλο. Νίκες θέλουν επίσης Βόλφσμπουργκ, Χόφενχαϊμ και Λεβερκούζεν, με τους «λύκους» και τις «ασπιρίνες» να έχουν πιο εύκολο έργο όσον αφορά την διεκδίκηση των ευρωπαϊκών εισιτηρίων.  

ΜΠΑΓΕΡΝ-ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚ. (16:30): Έμεινε στο 0-0 με την Λειψία, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να «κλειδώσει» και μαθηματικά τον τίτλο. Αυτό ωστόσο σήμερα θα συμβεί ακόμα και αν η Μπάγερν πάρει έναν πόντο απέναντι στην Αϊντραχτ, καθώς και στην ισοβαθμία, υπερτερεί της Ντόρτμουντ. Στον αντίποδα οι «αετοί» της Φρανκφούρτης, ότι έχτισαν ολόκληρη την χρονιά, το γκρέμισαν» στις τελευταίες αγωνιστικές. Έξι σερί αγώνες μακριά από τα τρίποντα παραμένει η Αϊντραχτ, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να μείνει ακόμα και εκτός Ευρώπης σε περίπτωση ήττας σήμερα. Εκτίμηση: 1 & Over 2,5 (189).

ΣΑΛΚΕ-ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ (16:30): Χρειάστηκε να επιστρατευτεί ο Χιούμπ Στέφενς προκειμένου η Σάλκε να αποφύγει τα μπαράζ διεκδίκησης παραμονής και τελικώς οι «βασιλικοί μπλε», κατάφεραν να «κλειδώσουν» την παραμονή, χωρίς να μπλέξουν σε μπελάδες. Αρκετά τα προβλήματα τραυματισμών και στην τελευταία αγωνιστική, ωστόσο δεν υπάρχει άγχος καθώς ήδη έχει μπει μπροστά ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας. Στην απέναντι πλευρά η Στουτγάρδη έστω και δύσκολα, κατάφερε να πάρει την 16η θέση και να οδηγεί στα μπαράζ παραμονής, περιμένοντας πλέον τον αντίπαλο που θα προκύψει από την δεύτερη κατηγορία. Εκτίμηση: Goal-Goal & Over 2,5 (2,31).

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ-ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (16:30): Δύο σπουδαίες εμφανίσεις απέναντι σε Χόφενχαϊμ (2-2) και Νυρεμβέργη (4-0) για την Γκλάντμπαχ οι οποίες και την εδραίωσαν στην πρώτη τετράδα. Η νίκη σήμερα κρίνεται ωστόσο επιτακτική, καθώς σε περίπτωση ήττας ή ακόμα και ισοπαλίας, τα «πουλάρια» δεν θέλουν νίκη της Λεβερκούζεν, είτε της Αϊντραχτ, καθώς θα μείνουν εκτός Τσάμπιονς Λιγκ. Στον αντίποδα η Ντόρτμουντ θέλει μόνον νίκη και ήττα της Μπάγερν την ίδια ώρα, προκειμένου να κατακτήσει το πρωτάθλημα, σε διαφορετική περίπτωση, θα είναι απλά δεύτερη. Εκτίμηση: Goal-Goal & Over 2,5 (2,01).

ΧΕΡΤΑ-ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ (16:30): «Κλείδωσε» παραμονή και έφυγε το άγχος από επάνω της με αποτέλεσμα η Χέρτα να τρέξει αήττητο σερί τεσσάρων αγωνιστικών. Σήμερα, αναζητά ακόμα ένα τρίποντο προκειμένου να κλείσει την χρονιά με εντός έδρας νίκη. Στην απέναντι πλευρά η Λεβερκούζεν παρότι στον πρώτο γύρο ήταν πολύ κακή, με τον ερχομό του Μπος, κατάφερε να βρει ρυθμό με αποτέλεσμα να διεκδικεί το ένα από τα τέσσερα εισιτήρια που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μονόδρομος η νίκη για τις «ασπιρίνες» σήμερα, ενώ την ίδια ώρα θα περιμένουν απώλεια της Γκλάντμπαχ. Εκτίμηση: 2 (1,46). 

ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡ.-ΛΕΙΨΙΑ (16:30): Θα μπορούσε να είναι μια άκρως επιτυχημένη χρονιά η φετινή για την Βέρντερ, ωστόσο οι πολλοί και συχνοί τραυματισμοί βασικών παικτών της, στέρησαν από την ομάδα της Βρέμης το ευρωπαϊκό εισιτήριο. «Κερασάκι» στην τούρτα η αποχώρηση του Μαξ Κρούζε, ο οποίος ξεκαθάρισε στην διοίκηση του συλλόγου, πως δεν θα ανανεώσει την συνεργασία του και πλέον το μέλλον του βρίσκεται μακριά από την Βρέμη. Στον αντίποδα η Λειψία ήδη σκέφτεται την επόμενη σεζόν η οποία θα την βρει κάτω από τις οδηγίες του Γιούλιαν Νάγκελσμαν, ο οποίος έδωσε τα διαπιστευτήρια του στην Χόφενχαϊμ. Η συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ για δεύτερη φορά, αποτελεί και μεγάλο στοίχημα για τους «ταύρους», οι οποίοι θέλουν την νέα σεζόν, να κάνουν το βήμα παραπάνω και στην Ευρώπη. Εκτίμηση: 2 (2,12).

ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ-ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ (16:30): Έκλεισε από νωρίς την υπόθεση παραμονή η Φράιμπουργκ, αποδεικνύοντας για ακόμα μία χρονιά, πως όσο έχει στην τεχνική της ηγεσία τον Στράιχ, θα μπορεί να είναι ήσυχη. Βαθμολογικό κίνητρο δεν υπάρχει, παρά μόνον το γόητρο να κλείσει με νίκη τις εντός έδρας υποχρεώσεις της, σχεδιάζοντας την επόμενη χρονιά. Από την απέναντι πλευρά η Νυρεμβέργη αποχαιρέτησε και πλέον σκέφτεται την νέα σεζόν η οποία θα την βρει στην δεύτερη κατηγορία. Εκτίμηση: 1 (1,74).

ΜΑΪΝΤΖ-ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ (16:30): Έκλεισε επιτυχημένα την σεζόν η Μάιντζ η οποία με ένα αρκετά νεανικό ρόστερ, κατάφερε με άνεση να σώσει την παρτίδα παραμονής, βάζοντας τα θεμέλια για ένα «λαμπρό» μέλλον. Στον αντίποδα η Χόφενχαϊμ πλήρωσε τα αμυντικά κενά και την απώλεια σημαντικών μονάδων της στις τελευταίες αγωνιστικές, ωστόσο ακόμα και έτσι, βρίσκεται μέσα στο κόλπο διεκδίκησης των ευρωπαϊκών εισιτηρίων. Μονόδρομος η νίκη στον σημερινό αγώνα, ενώ την ίδια ώρα θα περιμένει απώλεια των Βόλφσμπουργκ και Αϊντραχτ. Στα μεταγραφικά, οι «χωριάτες» ξεκίνησαν «ζεστά», καθώς έχουν ήδη αποκτήσει τους Ανταμιάν, Σταφυλίδη και Μπεμπού, ενώ τα ρεπορτάζ αναφέρουν πως και ο Κρούζε έχει έρθει σε προφορική συμφωνία. Από την άλλη, αποχωρούν οι Σούλτς και Ντεμιρμπάι, με τον πρώτο να μετακομίζει στην Ντόρτμουντ έναντι 26 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ο δεύτερος στη Λεβερκούζεν, έναντι 28 εκατομμυρίων ευρώ. Λογικά θα πωληθεί και ο Κράμαριτς. Εκτίμηση: 2 (1,69).

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ-ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ (16:30): Η ήττα (3-0) από την Στουτγάρδη έβαλε σε μπελάδες την Βόλφσμπουργκ, καθώς οι «λύκοι» έμειναν στην 7η θέση και πλέον χρειάζονται νίκη στον σημερινό αγώνα και συνδυασμό αποτελεσμάτων, ώστε να μπουν στην πρώτη εξάδα και να εξασφαλίσουν ένα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Στην άλλη μεριά η Άουγκσμπουργκ παρότι έσωσε την παρτίδα της παραμονής και είναι βαθμολογικά αδιάφορη παλεύει σε όλα τα ματς με αποτέλεσμα να μετρά μόλις δύο ήττες στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές. Για ακόμα μια φορά πολλές οι απουσίες που αντιμετωπίζουν οι Βαυαροί. Εκτίμηση: Over 2,5 (1,68).

ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΝΤ.-ΑΝΝΟΒΕΡΟ (16:30): Ξεκίνησε άσχημα τις υποχρεώσεις της, ωστόσο η Φορτούνα έσωσε με άνεση την παραμονή, χάρη στις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε στον δεύτερο γύρο. Στον αντίποδα το Αννόβερο πραγματοποίησε τραγική πορεία, με αποτέλεσμα από νωρίς να μείνει στην τελευταία θέση της κατάταξης, αποχαιρετώντας την μεγάλη κατηγορία. Εκτίμηση: 1 (1,44).

Παρασκήνια

Θέματα