“Μας απασχολεί το πως θα παίξουμε εμείς, όχι η Τσέλσι”

"Τα ντέρμπι τρελαίνουν τους Έλληνες" σχολίασε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ενώ χαρακτήρισε πολύ δύσκολη τη ρεβάνς με τους πρωταθλητές Αγγλίας

Betfootball 13/03/18 - 20:03

“Η Τσέλσι μπορεί να σκοράρει οποιαδήποτε στιγμή και να πληγώσει οποιαδήποτε ομάδα”, τόνισε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στη συνέντευξη Τύπου της Μπαρτσελόνα ενόψει του ματς με τους πρωταθλητές Αγγλίας, στη ρεβάνς του 1-1 στο “Στάμφορντ Μπριτζ” και στη συνέχεια έπλεκε ακόμα περισσότερο το εγκώμιο των “μπλε”: “είδαμε και στο Λονδίνο ότι είναι πολύ καλή ομάδα. Αμύνεται πολύ καλά και είναι πολύ καλή στις αντεπιθέσεις, ενώ μπορεί να επιλέξει και ένα πιο επιθετικό παιχνίδι. Εμάς, όμως, μας απασχολεί το δικό μας παιχνίδι, η δική μας εμφάνιση και όχι της Τσέλσι”.

Στη συνέχεια, ο Ερνέστο Βαλβέρδε ενημέρωσε ότι ο Ινιέστα προπονήθηκε σε κανονικούς ρυθμούς τις τελευταίες μέρες, αλλά θα τον χρησιμοποιήσει μόνο εάν είναι 100% έτοιμος. “Είναι απαραίτητος, είναι ένα σπουδαίο παιχνίδι, ένα παιχνίδι που πρέπει να νικήσουμε, αλλά δεν θέλουμε να ρισκάρουμε. Εάν είναι έτοιμος θα παίξει και αυτό δεν θα το γνωρίζουμε σήμερα”. Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα σχολίασε και τις δηλώσεις του Αντρέ Γκόμες, ο οποίος αποκάλυψε ότι δεν χαίρεται το παιχνίδι λόγω της πίεσης που νιώθει: “ήταν πολύ γενναίο αυτό που έκανε. Για να αποκαλύψεις κάτι τέτοιο θέλει θάρρος. Δεν είναι καινούριες αυτές οι καταστάσεις. Πολλοί παίκτες και πολλοί προπονητές έχουν αντιμετωπίσει το ίδιο θέμα. Εγώ προσωπικά το έχω συναντήσει πολλές φορές”.

Τι άλλο έχει… συναντήσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε πολλές φορές; Την… τρέλα των ελληνικών γηπέδων και ειδικά των ντέρμπι. Τα κατορθώματα του ελληνικού ποδοσφαίρου “έκλεψαν” για λίγο την προσοχή στη συνέντευξη του “Τσινγκούρι”, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο: “έχω παίξει παιχνίδια σε τέτοια πίεση”, σχολίασε ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού και συμπλήρωσε: “τα ελληνικά ντέρμπι γίνονται σε πολύ καυτή ατμόσφαιρα. Οι Έλληνες οπαδοί δεν δημιουργούν προβλήματα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά στα ντέρμπι είναι διαφορετικά. Είναι καλό να υπάρχει πάθος στο γήπεδο, αλλά με όρια. Το ποδόσφαιρο τους τρελαίνει”.

 

 

Παρασκήνια

Θέματα