Το παιχνίδι της Τσέλσι με την Ντέρμπι Κάουντι δεν ήταν απλώς ένας νοκ άουτ αγώνας για το Λιγκ Καπ, καθώς για αυτό το παιχνίδι, επέστρεψε ως αντίπαλος (προπονητής αυτή τη φορά) στο “Στάμφορντ Μπριτζ” ο Φρανκ Λάμπαρντ! Ο τεχνικός της Ντέρμπι Κάουντι έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στις σελίδες του βιβλίου της Τσέλσι. Ο σύλλογος και οι οπαδοί δεν το ξέχασαν και επεφύλασσαν μία ωραία υποδοχή στον “Φράνκι”. Στο τέλος, όμως, η Τσέλσι τον απέκλεισε με 3-2! Ο Λάμπαρντ, όμως, ήταν και άτυχος, αφού η ομάδα του πέτυχε… τέσσερα γκολ. Τα δύο από τα οποία, όμως, ήταν αυτογκόλ, σε ένα… θρίλερ που ταίριαζε με το Χάλογουϊν που βρίσκει οπαδούς και στην Ευρώπη.
Ο χορός των (αυτο)γκόλ άνοιξε μόλις στο 5΄ με τον Τόμορι να χαρίζει το προβάδισμα στην Τσέλσι με… στραβοκλωτσιά! Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μάριοτ σκόραρε στα… σωστά δίχτυα και έκανε το 1-1 για την Ντέρμπι Κάουντι. Ο Κίοχ στο 21΄ με νέο αυτογκόλ έκανε το 2-1 για την Τσέλσι, αλλά ο Γουόγκχορν ισοφάρισε εκ νέου για την ομάδα του Λάμπαρντ στο 27΄. Στο 41΄ ο Φάμπρεγκας έγραψε το 3-2 που έμεινε ως το τέλος και η Τσέλσι πήγε στους “8”. Ο “Φράνκι” έφυγε αποκλεισμένος, αλλά και… αποθεωμένος!
Ο Λάμπαρντ χειροκροτήθηκε θερμά πριν από το ματς…
https://twitter.com/ChelseaFC/status/1057721097536372736
… και αποθεώθηκε κατά την αποχώρησή του!
https://twitter.com/ChelseaFC/status/1057750181574332416
Στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ πέρασε και η Τότεναμ που νίκησε 1-3 τη Γουέστ Χαμ (71΄ Λούκας Πέρεθ – 16΄ και 54΄ Σον, 75΄ Λιορέντε). Εισιτήριο πήρε και η Άρσεναλ που επικράτησε 2-1 της Μπλάκπουλ (33΄ Λιχστάινερ, 50΄ Σμιθ- Ρόου – 66΄ Ο’ Κόνορ), αλλά και η Μίντλεσμπρο από την Τσάμπιονσιοπ που νίκησε 1-0 την Κρίσταλ Πάλας.
Bet_John
Νικολαΐδης
Southern
Εξάσφαιρος