«Έχουμε πίστη στην ομάδα μας»

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ για το ραντεβού των "λιονταριών" με την ιστορία τους

Από τα ημιτελικά του Μουντιάλ του 2018 που αυτή η φουρνιά της εθνικής Αγγλίας (στην πορεία προστέθηκαν οι Μάουντ, Φίλιπς, Ράις, Σάντσο κ.α.) έκανε την πρώτη εντυπωσιακή της εμφάνιση, στον τελικό του Euro. Η εθνική ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ εξελίσσεται και βελτιώνεται στην πορεία, γίνεται πιο σοβαρή και ώριμη και είναι έτοιμη για την πρώτη κατάκτηση του Euro. Για να το πετύχει αυτό, θα πρέπει να ξεπεράσει και το τελευταίο εμπόδιο αυτής της κούρσας. Την Ιταλία.

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπήρξαν πολλά εμπόδια στον δρόμο μας, αντιμετωπίσαμε πολλές προκλήσεις. Η ανθεκτικότητα και οι εμπειρίες που αποκτήσαμε ως ομάδα έχουν προετοιμάσει καλά τους παίκτες γι αυτή τη στιγμή», σχολίασε ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και συνέχισε: «είμαστε πολύ ήρεμοι, έχουμε μεγάλη πίστη σε αυτήν την ομάδα και έχουμε εξελιχθεί σε αυτό το τουρνουά. Ο πρώτος στόχος ήταν να προκριθούμε στα νοκ άουτ και μείναμε ήρεμοι μετά το παιχνίδι της Σκωτίας, όταν υπήρχε κριτική. Είμαστε συνεπείς σχετικά με τον τρόπο που κάναμε τη δουλειά μας. Το γήπεδο στα τελευταία δύο παιχνίδια μας έδωσε απίστευτη ενέργεια και γνωρίζω ότι θα υπάρχουν πολύ περισσότεροι Ιταλοί στο γήπεδο στον τελικό. Έτσι, θα είναι μια θαυμάσια ατμόσφαιρα για όλους. Η παρουσία του κόσμου δεν θα μας δημιουργήσει πίεση, είναι κάτι θετικό. Όλοι πριν από το τουρνουά έλεγαν ότι θα υπάρχει περισσότερη πίεση και μεγαλύτερες προσδοκίες επειδή θα δίναμε πολλά παιχνίδια στην Αγγλία, αλλά για εμάς ήταν προνόμιο να μπορούμε να παίξουμε στο Γουέμπλεϊ. Η Ιταλία είναι μια εξαιρετική ομάδα δίχως αμφιβολία, οι δύο καλύτερες ομάδες του τουρνουά προκρίθηκαν στον τελικό και πλέον τα πάντα θα κριθούν στο ποιος θα είναι καλύτερος την Κυριακή. Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Έχουν έναν ξεκάθαρο τρόπο παιχνιδιού, ένα υπέροχο πνεύμα, πολύ καλή ομάδα τακτικά, όπως όλες οι ιταλικές, αλλά το στυλ παιχνιδιού της είναι διαφορετικό με αυτό των ιταλικών ομάδων από όταν ήμουν νεότερος, είναι πιο μοντέρνο στυλ. Είναι πολύ καλή, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι σωστά».

Ο Σάουθγκεϊτ σχολίασε και το αγαπημένο σύνθημα των Άγγλων φιλάθλων από το Μουντιάλ του 2018, το  «Football’s Coming Home»: «δεν ήθελα να το ακούσω για 15 χρόνια γιατί ήταν πολύ οδυνηρό για μένα! Πρέπει να καταλάβετε το αγγλικό χιούμορ, το οποίο είναι μοναδικό, αλλά σίγουρα δεν είναι αλαζονικό. Οι στίχοι διασκεδάζουν όλα αυτά τα πράγματα που πήγαν στραβά για την ομάδα».

 

Παρασκήνια

Θέματα