Διαλύεται η Ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα, ραγδαίες εξελίξεις στους συλλόγους!

Οι φίλοι του ποδοσφαίρου πανηγυρίζουν ενωμένοι μία μεγάλη νίκη τους!

Betfootball 21/04/21 - 01:09

Όσο ραγδαίες ήταν οι εξελίξεις το βράδυ της Κυριακής με την ιδρυτική διακήρυξη των «12» για την Ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα και τις προειδοποιήσεις της UEFA που είχαν προηγηθεί, άλλο τόσο ραγδαίες, εντυπωσιακές και απρόοπτες είναι οι εξελίξεις που οδηγούν στη διάλυσή της! Οι αιχμηρές ανακοινώσεις κατά της «ανταρσίας των 12» έπεφταν σαν… καταρρακτώδη βροχή! Η FIFA στάθηκε στο πλευρό της UEFA, η Μπάγερν με την Παρί είπαν και επίσημα το «όχι», οι 55 ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες – μέλη της UEFA, η ηχηρή ανακοίνωση της Πρέμιερ Λιγκ που έκανε έκτακτη σύσκεψη με τις… υπόλοιπες 14 ομάδες και την Αγγλική Ομοσπονδία και άλλες πολλές, έβαζαν δύσκολα στους «12». Αυτοί έδειχναν ότι είχαν κινηθεί για όλα τα νομικά και οικονομικά θέματα, αλλά δεν υπολόγισαν την αντίδραση του κόσμου. Των φιλάθλων του ποδοσφαίρου…

Από το απόγευμα στον αγγλικό Τύπο διέρρεε ότι «τουλάχιστον μία αγγλική ομάδα σκέφτεται να αποχωρήσει» και το απόγευμα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των οπαδών της Τσέλσι προκάλεσε ένα πρωτοφανές ντόμινο! Λίγο πριν από τη σέντρα, η Τσέλσι ενημέρωνε ότι «ετοιμάζει τα έγγραφα  αποχώρησης», αλλά η Μάντσεστερ Σίτι την… πρόλαβε και ήταν η πρώτη ομάδα που αποχώρησε επίσημα από την «ανταρσία των 12»!!! Την ίδια ώρα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ετοιμαζόταν να αποχωρήσει λόγω αντίδρασης από τους παίκτες, ενώ είχαν προηγηθεί και οι αντιδράσεις των οπαδών! Οι εξελίξεις στην Γιουνάιτεντ δεν σταμάτησαν εδώ, καθώς ο Εντ Γούντγουορτ παραιτήθηκε από τη θέση του διευθυντή του συλλόγου και θα αποχωρήσει στο τέλος του 2021! Ο Γούντγουορντ ήταν από τους πρωτεργάτες της Ευρωπαϊκές Σούπερ Λίγκας. Σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο μάλιστα, η Γιουνάιτεντ δεν αποκλείεται να βγει σε… πώληση από τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες που ήταν επίσης υπέρ της «κλειστής λίγκας της ελίτ». Σε πώληση είναι πολύ πιθανό να βγει και η Λίβερπουλ, από την επίσης αμερικανική ιδιοκτησίας της, λόγω φυσικά των αντιδράσεων! Στην Λίβερπουλ υπήρξε… εξέγερση των παικτών που αντιδρούσαν στη συμμετοχή της ομάδας στην Σούπερ Λίγκα.

Ραγδαίες εξελίξεις και στην Γιουβέντους, από την οποία φέρεται να έχει παραιτηθεί ο Αντρέα Ανιέλι (επίσης από τους θερμούς υποστηρικτές της κλειστής λίγκας), αλλά προς το παρόν παραμένει… φήμη, αφού η Γιουβέντους δεν έχει βγάλει κάποια ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα, ετοιμαζόταν για… άτακτη υποχώρηση και η Μπαρτσελόνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης στην Ισπανία! Οι επικεφαλής των 12 συλλόγων κάλεσαν έκτακτη σύσκεψη για σήμερα το βράδυ και εκεί δεν αποκλείεται να υπάρξει η διακήρυξη της… διάλυσης! Η επανάσταση των πλουσίων του ποδοσφαίρου κατά της πιο πλούσιας UEFA, κράτησε λίγες ώρες. Νικητές σε αυτή τη μάχη με τους πλούσιους συλλόγους και την πλουσιότερη Ομοσπονδία, ήταν οι φίλαθλοι και από κοντά οι προπονητές και οι παίκτες που στην πλειοψηφία τους ήταν αντίθετοι με αυτή την κίνηση, αφουγκράστηκαν τους οπαδούς και μπήκαν στη θέση τους.

Παρασκήνια

Θέματα