Επέστρεψε στην Μπαρτσελόνα ο Ερίκ Γκαρσία

Ο 20χρονος αμυντικός υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με ρήτρα αγοράς στα 400εκ. ευρώ!

Betfootball 1/06/21 - 19:54

Ο «νέος Πικέ» της Μπαρτσελόνα επέστρεψε στο σπίτι του! Μετά από τέσσερα χρόνια στην Μάντσεστερ Σίτι (ο Πικέ είχε πάει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πριν επιστρέψει και αυτός στην Μπαρτσελόνα) από όπου έφυγε ως ελεύθερος, ο Ερίκ Γκαρσία επέστρεψε και επίσημα στην Μπαρτσελόνα! Ο 20χρονος αμυντικός υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα. Η ρήτρα αγοράς που μπήκε στο συμβόλαιο είναι 400εκ. ευρώ, ενδεικτικό ίσως του πόσο πολύ πιστεύει η Μπαρτσελόνα στον παίκτη!

Ο Γκαρσία δεν είναι καθόλου άγνωστος στην Μπαρτσελόνα. Αντιθέτως, είναι… δικό της παιδί και για αυτό ο νεαρός αμυντικός δήλωνε χθες “ευτυχισμένος που γύρισα σπίτι μου. Ονειρευόμουν πάντα να παίξω με την πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα και τώρα είμαι εδώ. Είμαι εδώ που θέλουν να βρίσκονται πάρα πολλοί παίκτες”.Ο Ερίκ Γκαρσία πήγε στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα από την ηλικία των 7 ετών και έμεινε εκεί μέχρι τα 16.  Πριν να φύγει για το Μάντσεστερ, ήταν αρχηγός σε όλα τα κλιμάκια που είχε παίξει με την Μπαρτσελόνα. Σε όλα τα κλιμάκια επίσης, έπαιζε με το νούμερο 3 στην πλάτη! Τον αριθμό δηλαδή που φοράει και ο Ζεράρ Πικέ! Για αυτό η ταμπέλα “νέος Πικέ” τον ακολουθεί από πολύ μικρή ηλικία. Εκτός από τον αριθμό της φανέλας βεβαίως, υπάρχουν και κοινά αγωνιστικά στοιχεία. “Είναι κολακευτικό να με συγκρίνουν και να με παρομοιάζουν με τον Πικέ, θα άρεσε σε όλους αυτό, αλλά δεν υπάρχει σύγκριση. Εκτός του ότι είμαστε διαφορετικοί παίκτες, ο Πικέ είναι εδώ πάνω από 10 χρόνια, έχει κατακτήσει τα πάντα και εγώ μόλις επέστρεψα”! Ο Πικέ ήταν φυσικά ένα από τα πρότυπα του Ερίκ Γκαρσία, όπως και ο Πουγιόλ με τον Μασεράνο.

Στην Μπαρτσελόνα ο Γκαρσία θα βρει και έναν από τους καλύτερούς του φίλους. Τον Ανσού Φατί που μεγάλωσαν μαζί στην “λα μασία”. “Είμαι ενθουσιασμένος που θα ξαναπαίξω μαζί του. Πάντα λέγαμε με τον Ανσού ότι κάποια μέρα θα παίξουμε μαζί στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα”.

Παρασκήνια

Θέματα