Η Μονακό πλησίασε στον πόντο την κορυφή

Οι Μονεγάσκοι πέρασαν δύσκολα με 1-0 από την έδρα της Ανζέ

Η Μονακό πέρασε δύσκολα με 1-0 από την έδρα της Ανζέ και πλησίασε στον ένα βαθμό την πρωτοπόρο Παρί Σεν Ζερμέν, τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε. Το μοναδικό γκολ που έκρινε και την αναμέτρηση σημείωσε ο Μπεν Γιεντέρ στο 79’.

Η Λανς επικράτησε 2-1 εντός έδρας της Νιμ και βρέθηκε μόνη στην 5η θέση. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 17’ με τον Γκανόγκο, όμως στο 25’ έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σιλά με απευθείας κόκκινη κάρτα. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 53’ με εκτέλεση πέναλτι του Φερχάτ, με την Λανς να φτάνει στη νίκη χάρη στο γκολ του Χαϊνταρά στο 77’.

Η Ρεν διέλυσε 5-1 με ανατροπή εντός έδρας την Ντιζόν και βρίσκεται στο -2 από την 5η Λανς. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 10’ με εκτέλεση πέναλτι του Μπενζιά, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο 16’ με τον Τεριέ. Ο ίδιος παίκτης στο 71’ γύρισε το ματς σε 2-1 και δύο λεπτά αργότερα (73’) ο Ταΐτ έγραψε το 3-1. Ο Νιαμσί στο 81’ πέτυχε το 4-1, για να διαμορφώσει το τελικό 5-1 ο Γκρενιέ στο 92’.

Η Νις επικράτησε με ανατροπή 3-1 εντός έδρας της Μονπελιέ και βρίσκεται μόνη στην 9η θέση. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις στο 3’ με τον Λαμπόρντε, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν δύο λεπτά αργότερα (5’) με τον Μπουνταουί. Ο Τοντιμπό στο 39’ γύρισε το ματς σε -1 και ο Μορίς στο 40’ έγραψε το 3-1 που έμεινε μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης. Η Λοριάν διέλυσε 4-1 εντός έδρας την Μπορντό και βρέθηκε στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 18’ με τον Γουίσα και δύο λεπτά αργότερα (20’) ο Μοφί έκανε το 2-0. Ο ίδιος παίκτης στο 43’ έγραψε το 3-0 και στο 80’ πέτυχε και το 4-0 ολοκληρώνοντας το χατ τρικ του. Η Μπορντό το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο τελικό 4-1 με τον Σισοκό στο 84’.

Η Ναντ μετά από τέσσερις αγωνιστικές επέστρεψε στις νίκες με το εκτός έδρας 2-1 απέναντι στο Στρασβούργο και βρίσκεται στο -4 από τις θέσεις παραμονής. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 44’ με τον Αγιόρκε, με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν στο 53’ με τον Καστελέτο και να γυρίζουν το ματς στο 76’ με τον Μπλας στο τελικό 1-2.

 

Παρασκήνια

Θέματα