«Θα είναι δύσκολο, πρέπει να κάνουμε την καλύτερή μας εμφάνιση»

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι για το ραντεβού της Ιταλίας με την Ισπανία στα ημιτελικά του Euro

Betfootball 5/07/21 - 21:40

Έχει παρουσιάσει σε αυτή τη διοργάνωση την καλύτερη ομάδα. Μία ομάδα μάλιστα, ξεχωριστή από τα… κλισέ που την ακολουθούν. Διότι η Ιταλία του Ρομπέρτο Μαντσίνι δεν προσπαθεί να «κλέψει» κανένα παιχνίδι, δεν περιμένει τον αντίπαλό της (όσο μεγάλος και εάν είναι αυτός όπως για παράδειγμα το Βέλγιο) οχυρωμένη έξω από την περιοχή της ψάχνοντας μία αντεπίθεση που θα τον πιάσει στον ύπνο και θα πάρει το παιχνίδι. Η Ιταλία του Ρομπέρτο Μαντσίνι, τον οποίο ο λόγος, παίζει το δικό της παιχνίδι, έχει κατοχή, δημιουργεί, πιέζει και όταν χρειαστεί, το DNA της είναι εκεί, δεν το αρνείται και παίζει άμυνα. Με όλα αυτά τα στοιχεία, η Ιταλία του Μαντσίνι έφτασε δίκαια στα  ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία.

«Η Ισπανία είναι διαφορετική ομάδα από το Βέλγιο αλλά θα έχουμε δυσκολίες. Με την Αυστρία ήταν δύσκολο επειδή ήταν το πρώτο νοκ-άουτ ματς και εξαιτίας της επιθετικότητάς τους», σχολίασε στην καθιερωμένη συνέντευξη ΄Τύπου ενόψει του ημιτελικού ο Ρομπέρτο Μαντσίνι και συνέχισε: «το ίδιο θα συμβεί και κόντρα στην Ισπανία, αλλά θα είναι δύσκολο. Τα τελευταία χρόνια η Ισπανία είναι εκπληκτική, αν και τώρα έχει εμφανίσει αρκετούς νεαρούς. Έχουν έναν εξαιρετικό τεχνικό και σπουδαίους παίκτες και θα χρειαστεί μεγάλο ματς για να φτάσουμε μέχρι τέλους. Ο Λουίς Ενρίκε έχει κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπαρτσελονα αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η Ρόμα έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο υπό τις οδηγίες του, ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι μας μιλάει με τα καλύτερα λόγια για αυτόν, τον γνωρίζει καλά, αλλά σίγουρα έχει αλλάξει από τότε και είναι σημαντικό για έναν τεχνικό πέρα από καλά αποτελέσματα οι ομάδες του να παίζουν και όμορφο ποδόσφαιρο».

Για την κριτική που δέχεται ο Τσίρο Ιμόμπιλε για την απόδοσή του στο ματς με το Βέλγιο, ο Μαντσίνι δήλωσε: «Ο Ιμόμπιλε είναι για χρυσό παπούτσι, είναι μεταξύ των παικτών που έχουν τα περισσότερα γκολ τα τελευταία χρόνια. Και σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο ή σε ένα Euro, εκείνος που δέχεται την περισσότερη κριτική, συνήθως κρίνει το τουρνουά…»

Παρασκήνια

Θέματα