Με οδηγό το… 1992!

Η Δανία νίκησε 2-1 την Τσεχία στον προημιτελικό του Μπακού, πέρασε στα ημιτελικά και περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της!

Betfootball 3/07/21 - 21:20

Συνεχίζει και… απειλεί όποια από την Αγγλία ή την Ουκρανία βρει μπροστά της! Ο λόγος για την εθνική Δανίας, η οποία νίκησε 2-1 την Τσεχία στον προημιτελικό του Μπακού και έκανε το τσεκ ιν για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Η καταπληκτική παρέα του Κρίστιαν Έρικσεν, για τον οποίο συνεχίζουν να παίζουν οι συμπαίκτες του έχουν πλέον ανοιχτά για οδηγό το… 1992, όταν η παρέα του μπαμπά Σμάιχελ κατέκτησε το τρόπαιο πηγαίνοντας στη διοργάνωση από το… παράθυρο και λόγω αποκλεισμού της Γιουγκοσλαβίας που δοκιμαζόταν από τον εμφύλιο πόλεμο.

Η Δανία μπήκε με το γκάζι πατημένο στο ματς και άνοιξε το σκορ μόλις στο 5΄ με κεφαλιά του Ντιλέινι σε κόρννερ του Στρίγκερ Λάρσεν! Με φόρα από το γκολ, η Δανία συνέχισε να πιέζει την Τσεχία και στο 11΄ ο Ντάμσγκαρντ απείλησε τον Βάτσλικ. Η Τσεχία απάντησε με μία πολύ καλή ευκαιρία από τον Χόλες, τον οποίο σταμάτησε στο τετ α τετ ο Κάσπερ Σμάιχελ. Οι Δανοί κρατούσαν το 1-0 και είχαν το… ένα μάτι στις αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές, ο Μάλε έκανε καταπληκτική σέντρα με το εξωτερικό φάλτσο και ο Ντόλμπεργκ από κοντά έγραψε το 2-0 στο 42΄!

Οι Τσέχοι μπήκαν πιο δυνατά στο β΄ μέρος και απείλησαν από νωρίς τον Κάσπερ Σμάιχελ με τους Κρμέντσικ και Μπαράκ, με τον γκολκίπερ της Δανίας όμως να δηλώνει παρών. Η Τσεχία συνέχισε να πιέζει αφόρητα στις πρώτες στιγμές του β΄ μέρους και στο 49΄ έφτασε στο γκολ με τον (συνήθη ύποπτο) Πάτρικ Σικ να τελειώνει ωραία τη σέντρα του Τσουφάλ. Οι Δανοί ισορρόπησαν σιγά σιγά χάρη και στις αλλαγές του Χιούλμαντ και ο Βάτσλικ σταμάτησε δύο φορές τον Πόουλσεν που ήρθε από τον πάγκο… κεφάτος. Στην τελευταία μεγάλη φάση του ματς, ο πολύ καλός Μάλε νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Βάτσλικ.

Δίκαια στους «4» η Δανία, αποχώρηση με ψηλά το κεφάλι για την ωραία ομάδα της Τσεχίας που στους «16» είχε αποκλείσει την Ολλανδία.

 

Παρασκήνια

Θέματα