Οι «πολίτες» στο Οριάν Εξπρές!

Η Σίτι νίκησε 1-2 την Παρί Σεν Ζερμέν στο Παρίσι και έκαναν κράτηση του ενός εισιτηρίου για τον τελικό της Κωνσταντινούπολης!

Betfootball 29/04/21 - 00:20

Από το Παρίσι στην… Κωνσταντινούπολη! Η διαδρομή δηλαδή του θρυλικού Οριάν Εξπρές! Η πορεία της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα θυμίζει φέτος πραγματικό… τρένο, το οποίο έμεινε στις ράγες του και στο «Παρκ Ντε Πρενς», παρά τις… αναταράξεις που προκάλεσε για ένα ημίχρονο η παρέα του Νεϊμάρ και του Εμπαπέ. Ή καλύτερα του Ντι Μαρία που ήταν και πάλι υπέροχος, αλλά όλα αυτά για ένα ημίχρονο! Η Σίτι νίκησε 1-2 την Παρί στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό και έκανε κράτηση ενός εισιτηρίου για τη διαδρομή Παρίσι – Κωνσταντινούπολη, όπου στον τερματικό σταθμό θα διεξαχθεί ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ. Η διαδρομή θα έχει ενδιάμεσο σταθμό και το… Μάντσεστερ, όπου η Σίτι θα κληθεί στο «Έτιχαντ» να σφραγίσει το εισιτήριο που… κράτησε με τη νίκη στο Παρίσι. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα κυριάρχησε πλήρως στο β΄μέρος, όπου και πέτυχε τα δύο γκολ της ανατροπής.

Η Μάντσεστερ Σίτι προσπάθησε από τα πρώτα δευτερόλεπτα του ματς να πάρει την κατοχή της μπάλας, με την Παρί όμως να ανταποκρίνεται πολύ καλά. Τόσο στο δικό της μισό γήπεδο, όσο και σε αυτό της Σίτι. Οι παίκτες του Ποκετίνο έβγαλαν τεράστια ωριμότητα από τις πρώτες στιγμές και σιγά σιγά ξεκίνησε τις οργανωμένες επισκέψεις της στην περιοχή του Έντερσον, με την Σίτι όμως να είναι επίσης πολύ προσεκτική στην άμυνά της. Στο 13΄ ο Έντερσον έβγαλε το σουτ από δύσκολη θέση του Νεϊμάρ. Στο 15΄ η Παρί άνοιξε το σκορ με τον… συνήθη ύποπτο στα μεγάλα παιχνίδια, τον Μαρκίνιος! Ο αρχηγός της Παρί ελευθερώθηκε ωραία (με αδράνεια από Γκουντογκάν και Ρόντρι, αλλά και δουλεμένα σκριν) στο κόρνερ ακριβείας του Ντι Μαρία και με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους! Ο Βραζιλιάνος μεσοαμυντικός (χθες έπαιξε στο κέντρο της άμυνας) σκόραρε στο πρώτο ματς με την Μπάγερν, πέτυχε γκολ στον περυσινό ημιτελικό με την Λειψία, αλλά και στον συγκλονιστικό προημιτελικό με την Αταλάντα! Πολύτιμος αμυντικά και… επιθετικά! Μετά από το γκολ, η Σίτι αποδιοργανώθηκε για λίγο, η Παρί προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί, πίεσε, αλλά χωρίς μεγάλη φάση. Στο 20΄ ο καλά τοποθετημένος Νάβας έβγαλε την προβολή του Μπερνάρντο Σίλβα στο δεύτερο δοκάρι μετά από ωραία μπαλιά του Κανσέλο, σε μία φάση καρμπόν με αρκετά γκολ της Σίτι φέτος. Η Παρί απείλησε στο 28΄ ξανά από… κόρνερ, αυτή τη φορά του Νεϊμάρ και με κεφαλιά του Παρέδες που πέρασε λίγο έξω. Η μεγαλύτερη ευκαιρία της Σίτι στο α΄ μέρος ήρθε στο 41΄ με τον Νάβας να βγάζει το σουτ του Φόντεν που ήταν σε πολύ καλή θέση και θα μπορούσε να στοχεύσει καλύτερα, καθώς έστειλε την μπάλα με δύναμη μεν, πάνω στον Κέιλορ Νάβας δε.

Η Σίτι ήταν πολύ καλύτερη από το ξεκίνημα του β΄ μέρους και άρχισε να… πλέκει τη θηλιά για την Παρί, η οποία όμως άγγιξε το 2-0 στο 55΄ όταν ο Βεράτι δεν πρόλαβε για χιλιοστά το γύρισμα του Εμπαπέ. Στο 60΄ το εντυπωσιακό γυριστό του Ντε Μπρούιν πέρασε λίγο άουτ και αφού δεν πέτυχε αυτό το εκπληκτικό γκολ, τρία λεπτά αργότερα ο Βέλγος ισοφάρισε σχεδόν… κατά λάθος, αφού η σέντρα του πέρασε από όλους και κατέληξε στα δίχτυα του εμβρόντητου Νάβας που περίμενε ότι κάποιος θα βρει την μπάλα! Η ωριμότητα της Παρί άρχισε να χάνεται καθώς η Σίτι συνέχισε να πιέζει και στο 71΄ έφτασε στην ανατροπή με ένα εκπληκτικό φάουλ του Μαχρέζ που “τρύπησε” το τείχος και νίκησε τον Νάβας για το 1-2! Η χαμένη ωριμότητα της Παρί φάνηκε ξεκάθαρα στα αχρείαστα μαρκαρίσματα του Νεϊμάρ (πήρε κίτρινη) και κυρίως στο πολύ σκληρό του Γκουεγιέ στον Γκουντογκάν, για το οποίο ο μέσος της Παρί είδε απευθείας την κόκκινη κάρτα του Μπριχ. Το 1-2 έμεινε έως το τέλος, με την Σίτι να έχει δύο ακόμα ευκαιρίες για τρίτο γκολ. Δίκαιη η νίκη για τους «πολίτες» του Γκουαρδιόλα που στην επανάληψη εξαφάνισαν από το γήπεδο την Παρί, βρήκαν τα γκολ που δικαιούνταν και έφτασαν στην ανατροπή.

Είναι σίγουρο ότι η Παρί δεν θα σηκώσει λευκή πετσέτα στο «Έτιχαντ» την ερχόμενη Τρίτη. Είναι ακόμα πιο σίγουρο ότι η Σίτι δεν θα στηριχθεί στην «προίκα» του Παρισιού και αναμένεται μία ακόμα σπουδαία ποδοσφαιρική βραδιά.

Παρασκήνια

Θέματα