Σε χιονισμένο τοπίο η Σίτι 2-1 την Γουέστ Χαμ

Επέστρεψαν στις νίκες Λέστερ (4-2 Γουότφορντ) και Μπρέντφορντ (1-0 Έβερτον)

Πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 2-1, η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε στο «Έτιχαντ» της Γουέστ Χαμ και έπιασε στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ την Τσέλσι που υποδέχεται την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «πολίτες» με το χιόνι να πέφτει ασταμάτητα στο πρώτο ημίχρονο, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 34’ με πλασέ του Γκουντογκάν μέσα από τη μικρή περιοχή. Τρία λεπτά αργότερα (37’), ο Γκαμπριέλ Ζεσούς βγήκε τετ α τετ, έκανε το πλασέ, αλλά ο Τζόνσον έδιωξε πάνω στη γραμμή, με τη Σίτι να χάνει μία ακόμη ευκαιρία στο 41’, όταν ο Μαχρέζ με σουτ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι. Η Γουέστ Χαμ που είναι στην 4η θέση, δεν μπορούσε να γίνει απειλητική, με το ρυθμό να πέφτει στο δεύτερο ημίχρονο. Η Σίτι έφτασε στο 2-0 με σουτ του Φερναντίνιο στο 90’, με τα «σφυριά» απλά να μειώνουν στο τελικό 2-1 με εντυπωσιακό σουτ του Λαντσίνι λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή στο 95’.

Η Λέστερ μετά από τρεις αγωνιστικές (δύο ήττες και μία ισοπαλία), επέστρεψε στις επιτυχίες επικρατώντας 4-2 (16’ Μάντισον, 34’, 43’ Βάρντι, 68’ Λούκμαν / 30’ πεν. Κινγκ, 61’ Ντένις) εντός έδρας της Γουότφορντ και έπιασε την Μπράιτον στην 8η θέση.

Η Μπρέντφορντ επέστρεψε στις νίκες μετά από πέντε αγωνιστικές (μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες) επικρατώντας χάρη σε μία εκτέλεση πέναλτι του Τόνεϊ στο 24’ 1-0 εντός την Έβερτον που έφτασε τα επτά σερί ματς χωρίς νίκη.

Η αναμέτρηση της Μπέρνλι με την Τότεναμ αναβλήθηκε αφού ο αγωνιστικός χώρος είχε καλυφθεί από χιόνι.

Παρασκήνια

Θέματα