«Όπως μου έμαθε ο Κρόιφ…»

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα για την πρώτη κόντρα της Μάντσεστερ Σίτι με την Παρί Σεν Ζερμέν στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ

Betfootball 27/04/21 - 18:07

Έτοιμοι για το μεγάλο ραντεβού. Η Μάντσεστερ Σίτι επισκέπτεται το βράδυ της Τετάρτης την Παρί Σεν Ζερμέν στο «Παρκ Ντε Πρενς» για την πρώτη μεταξύ τους κόντρα στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαστε στο Παρίσι με αυτό το σύλλογο, σε ένα τόσο προχωρημένο στάδιο και θέλουμε να παίξουμε με τον τρόπο μας και να νικήσουμε «, σχολίασε ο Πεπ Γκουαρδιόλα στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου και συνέχισε: «στη συνέχεια πρέπει να νικήσουμε την Κρίσταλ Πάλας και να πάρουμε τη μία από τις δύο νίκες για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι το καλύτερο, αλλά το πρωτάθλημα είναι το σημαντικότερο! Όλοι οι παίκτες είναι έτοιμοι και όλοι νιώθουμε τυχεροί για την ευκαιρία που έχουμε. Εάν έχει την μπάλα στην κατοχή σου, έχεις και την ισορροπία. Σίγουρα θα δεχθούμε αντεπιθέσεις και ευκαιρίες, είναι αδύνατο να το αποφύγουμε, έχουν τον Εμπαπέ, τον Ντι Μαρία, τον Νεϊμάρ, τον Βεράτι, τον Μαρκίνιος. Είναι επίσης συνηθισμένοι από τα παιχνίδια στο πρωτάθλημά τους να παίζουν κόντρα σε ομάδες με αμυντικούς προσανατολισμούς και έχουν λύσεις και για αυτό. Η άμυνα για 90 λεπτά δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσεις μία ομάδα που έχει τα πάντα. Όλοι ξέρουμε τα όπλα τους στην επίθεση, αλλά είμαστε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, τι άλλο περιμένατε; Δεν θα παίξω 90 λεπτά με τη σκέψη πόσο καλός είναι ο ένας ή ο άλλος παίκτης τους, θα παίξουμε για να τους νικήσουμε. Το έμαθα από τον Γιόχαν Κρόιφ, πρέπει να διασκεδάζεις στο παιχνίδι, να απολαμβάνεις την ευθύνη, για αυτό οι σπουδαιότεροι παίκτες κατακτούν αυτή τη διοργάνωση. Το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο, για αυτό είναι ωραίο. Στα προηγούμενα παιχνίδια των αντιπάλων μας στο Τσάμπιονς Λιγκ, η Μπάγερν προσπάθησε να επιτεθεί, η Παρί προσπάθησε επίσης να επιτεθεί και έγινε αυτό που έγινε. Σε ένα παιχνίδι μπορείς να έχει την κατοχή, τις καλύτερες ευκαιρίες και να χάσεις».

Ο Ριγιάντ Μαχρέζ από την πλευρά του δήλωνε: «η περυσινή ήττα από την Λιόν ήταν η χειρότερη στιγμή της καριέρας μου. Όταν είσαι μικρό παιδί ονειρεύεσαι ότι παίζεις σε τελικούς, ημιτελικούς. Ονειρεύεσαι ότι παίζεις κόντρα σε κορυφαίους αντιπάλους όπως η Παρί Σεν Ζερμέν. Τώρα είμαστε εδώ και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το παιχνίδι μας, να αποδείξουμε ότι αξίζουμε που βρισκόμαστε εδώ».

Παρασκήνια

Θέματα