Υπάρχουν και σήμερα ρομαντικοί στο ποδόσφαιρο

Ο Λούκας Πέρεθ θα αποτελεί πάντα την εξαίρεση στις καρδιές των φιλάθλων

Σε εξωφρενικά επίπεδα έχουν εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια οι απολαβές των κορυφαίων ποδοσφαιριστών του πλανήτη, με την μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Αλ Νασρ να επιβεβαιώνει περίτρανα πως το ποδόσφαιρο έχει λάβει χαρακτήρα χρηματιστηρίου και οι ποδοσφαιριστές δεν αγωνίζονται πλέον για την φανέλα. Ο Πορτογάλος σταρ, διανύει το 37ο έτος της ηλικίας του και μόνο ανάγκη το χειροκρότημα της κερκίδας δεν έχει, αλλά το να αυξήσει τους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατά την παρουσίαση του από την Αλ Νάσρ

Ο κόσμος που πηγαίνει στο γήπεδο και λάτρευε τους ήρωες (Πελέ, Μαραντόνα, Μπεκενμπάουερ κ.α.), πλέον έχει χάσει την ουσία καθώς το προϊόν έχει λάβει χαρακτήρα εμπορίου. Ελάχιστες περιπτώσεις ανατρέπουν τα υπάρχοντα δεδομένα και θυμίζουν στους φιλάθλους αγνές εποχές αθωότητας, βλέποντας τον σύλλογο ως δεύτερη οικογένεια τους, κάτι που έκανε για παράδειγμα πρόσφατα ο Λούκας Πέρεθ. Ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ, παρότι απολάμβανε ένα εξαιρετικό συμβόλαιο στην Καντίθ η οποία αγωνίζεται στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, αποφάσισε να λύσει την συνεργασία του με τον σύλλογο, προκειμένου να επιστρέψει στην ομάδα της καρδιάς του Λα Κορούνια. Ο 34χρονος Ισπανός επιθετικός, έβαλε από την τσέπη του το μισό εκατομμύριο ευρώ και παρότι αποτελούσε βασικό και αναντικατάστατο μέλος της ενδεκάδας της Καντίθ, μετακόμισε στην ομάδα της γενέτειρας του, προκειμένου να την επαναφέρει από την 3η κατηγορία του Ισπανικού πρωταθλήματος, ξανά στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Ο Λούκας Πέρεθ φιλά το έμβλημα της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια κατά την παρουσίαση του από την αγαπημένη του ομάδα

Σε εποχές όπου το χρήμα αποτελεί τον στόχο ο Πέρεθ ένιωσε πως δεν το έχει ανάγκη, αλλά έχει την ουσία πως πάνω από το ποδόσφαιρο το οποίο έχει γίνει εμπόριο, υπάρχει ακόμα συναίσθημα για το άθλημα, την μπάλα, την ομάδα. Μπορεί ο 34χρόνος να έχασε κάποια εκατομμύρια συμβολαίων με την συγκεκριμένη κίνηση, ωστόσο για τους ρομαντικούς του ποδοσφαίρου, θα αποτελεί την εξαίρεση και σίγουρα το φωτεινό παράδειγμα, πως όσο υπάρχουν Πέρεθ, το άθλημα θα συνεχίσει να διατηρεί τον ρομαντισμό του, μέσα σε μια χρονιά όπου το Κατάρ διοργάνωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, που η Νιούκαστλ πέρασε στα χέρια της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας και ο Ρονάλντο λάμβανε συμβόλαιο 200 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο από την Αλ Νασρ.

Παρασκήνια

Θέματα