«Φουσκωμένα» τα νερά στην Κοιλάδα του Ρουρ

Τους πρώτους της βαθμούς αναζητά η Μάιντς κόντρα στην Γκλάντμπαχ

BetFootball 24/10/20 - 10:41

Με το μεγάλο ντέρμπι μίσους της Κοιλάδας του Ρουρ ανάμεσα σε Ντόρτμουντ και Σαλκε να ξεχωρίζει συνεχίζεται σήμερα το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής στην Μπουντεσλίγκα. Στα υπόλοιπα ζευγάρια, ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχουμε στο Ουνιόν Βερολίνου-Φράιμπουργκ και Λειψία-Χέρτα. Εύκολο έργο θα έχει λογικά η Μπαγερν υποδεχόμενη την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, ενώ η Μάιντς αναζητά τους πρώτους της βαθμούς υποδεχόμενη την Γκλάντμπαχ.

ΜΠΑΓΕΡΝ Μ. -ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚ. (16:30): Αφοπλιστική εμφάνιση κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης την οποία και υποχρέωσε σε βαριά ήττα με 4-0 στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσαμπιονς Λιγκ. Πέμπτη σερί νίκη για την Μπάγερν η οποία μετά την ήττα 4-1 από την Χόφενχαϊμ, χτίζει νέο σερί, παίρνοντας λύσεις από όλους τους ποδοσφαιριστές της. Εκτός αποστολής ο τιμωρημένος Τολισο ο οποίος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα στην νίκη 4-1 επί της Μπίλεφελντ, ενώ εκτός μένει ξανά ο ανέτοιμος Νιανζού. Λιγοστές πιθανότητες να επιστρέψουν συγκεντρώνουν οι Σανέ και Γκνάμπρι οι οποίοι προπονήθηκαν, ωστόσο μπορεί να προφυλαχθούν. Από πλευράς Αϊντραχτ τα αμυντικά προβλήματα συνεχίζονται καθώς μετά την νίκη 2-1 επί της Χόφενχαϊμ, οι «αετοί» έμειναν στο 1-1 απέναντι στην Κολωνία. Στα θετικά, πως η ομάδα του Χιτερ, παραμένει αήττητη για έξι σερί εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος. Στο απουσιολόγιο σταθερά, οι Κοστιτς, Βίλεμς, Ατσε και Εν’ Ντιγκά. Σε 50 επισκέψεις της στο Μόναχο η Αϊντραχτ σημείωσε μόλις τέσσερις νίκες ενώ άλλα πέντε ματς ολοκληρώθηκαν ισόπαλα και 41 πήγαν στην πλευρά των Βαυαρών. ΕΚΤΙΜΗΣΗ:1&OVER 2,5 (1,80).

 

ΛΕΙΨΙΑ-ΧΕΡΤΑ Β. (16:30): Σε «τρομερή» κατάσταση οι «ταύροι» του Νάγκελσμαν, επικράτησαν πιο άνετα από ότι δείχνει το τελικό 2-0 της Μπασακσεχίρ στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσαμπιονς Λιγκ. Στο πρωτάθλημα μέτρα μόλις μία ήττα στα 15 τελευταία ματς, ενώ φέτος στα τέσσερα πρώτα ματς σημείωσε τρεις νίκες και μία ισοπαλία με αποτέλεσμα να οδηγεί την κούρσα του βαθμολογικού πίνακα. Μειώνονται τα προβλήματα για τον Νάγκελσμαν, καθώς ο Χαιντάρα βρίσκεται ξανά στην διάθεση του Γερμανού, ενώ Κλόστερμαν και Χάρτμαν επίσης προπονήθηκαν, ωστόσο είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να αγωνιστούν σήμερα, καθώς και οι τρεις κρίνονται ανέτοιμοι. Σταθερά εκτός ο Λάιμερ. Από πλευράς Χέρτα τα πράγματα δεν πηγαίνουν καθόλου καλά, καθώς υπέστη νέα ήττα, αυτή την φορά με 2-0 από την Στουτγάρδη. Η 3η της την φετινή σεζόν και συνεχόμενη, μετά την νίκη της πρεμιέρας με 4-1 επί της Βέρντερ Βρέμης. Μειώνονται τα προβλήματα για τον Λαμπαντία, καθώς εκτός παραμένουν μόνον οι Λέκι, Ασκασιμπαρ, Κόρντομπα και Γκουεντούζι. 2-1-2 η παράδοση με γηπεδούχο την Λειψία. ΕΚΤΙΜΗΣΗ: 1&OVER 2,5 (1,85).

 

ΟΥΝΙΟΝ Β.-ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ(16:30): Σε καλό «φεγγάρι» η Ουνιόν η οποία μετά την ήττα 3-1 της πρεμιέρας από την Άουγκσμπουργκ, τρέχει αήττητο σερί τριών αγώνων. Ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης στο Γκελζενκίρεν κόντρα στην Σάλκε, πλήρωσε μια στιγμή αδράνειας με αποτέλεσμα να φύγει μόνον με έναν βαθμό (1-1). Προπονήθηκαν ωστόσο κρίνονται αμφίβολοι οι Ούζα και Πρόμελ, ενώ εκτός μένουν και πάλι οι Σχότεντμπεργκ και Γένσεν. Από πλευράς Φράιμπουργκ τα πράγματα δεν πηγαίνουν καθόλου καλά. Η εκκίνηση με την νίκη 3-2 στην Στουτγάρδη, δεν συνοδεύτηκε από ανάλογη συνέχεια, καθώς ακολούθησαν δύο ισοπαλίες και μια ήττα. Σοβαρά αμυντικά προβλήματα, με τον Στράιχ να τονίζει πως ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός και η ομάδα του θα παρουσιαστεί καλύτερη το επόμενο διάστημα. Σταθερά εκτός οι Χάμπερερ, Τιλ και Φλεκεν. 2-1-0 η παράδοση ανάμεσα στις δύο ομάδες με γηπεδούχο την Ουνιόν. ΕΚΤΙΜΗΣΗ: 1&OVER 2,5 (3,80). 

 

ΜΑΙΝΤΣ-ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ (16:30): Βελτιωμένη αισθητά, αλλά και πάλι μακριά από καλές εμφανίσεις, γνώρισε νέα ήττα (1-0) από την Λεβερκούζεν. Αυτή, ήταν η 4η σε ισάριθμους αγώνες για την Μάιντς η οποία παρέμεινε μόνη δίχως πόντο στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Μειώνονται τα πρόβλημα στους «κλόουν» με τους Μπελ, Ονισίβο και Μπούργαρντ να είναι οι μοναδικοί απόντες σήμερα. Στην πλευρά της Γκλάντμπαχ υπάρχει αισιοδοξία μετά την εμφάνιση στο Μιλάνο απέναντι στην Ιντερ (2-2) για την πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Τσαμπιονς Λιγκ. 4ο σερί ματς όπου παρέμειναν αήττητα τα «πουλάρια» τα οποία έχουν αποκτήσει πλέον αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι τους. Την προηγούμενη αγωνιστική, έμειναν στο 1-1 κόντρα στην Βόλφσμπουργκ, πληρώνοντας τις χαμένες ευκαιρίες μπροστά από την εστία των «λύκων». Στο απουσιολόγιο σταθερά οι Λαζάρο, Μπέιερ, Μπένες, Πόουλσεν και Βιγιάλμπα. 6-5-7 η παράδοση ανάμεσα στις δύο ομάδες με γηπεδούχο την Μάιντς. ΕΚΤΙΜΗΣΗ: 2 (1,65).

 

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ-ΣΑΛΚΕ (19:30): Το μεγάλο ντέρμπι μίσους της Κοιλάδας του Ρουρ. Ματς αποδείξεων για τις δύο ομάδες, καθώς αμφότερες δεν έχουν αποκτήσει ρυθμό. Ήττα με 3-1 από την Λάτσιο για την Ντόρτμουντ η οποία μπήκε με το αριστερό στους ομίλους του Τσαμπιονς Λιγκ. Για ακόμα ένα ματς, οι «μέλισσες» εμφάνισαν πολλά αμυντικά κενά, τα οποία και πλήρωσαν σε αντίθεση με το ματς στο Χόφενχαϊμ, που επικράτησαν με 1-0 για την 4η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα. Εκεί, οι παίκτες του Φαβρ, είχαν αρκετή τύχη, ενώ αμυντικά είχα παρουσιάσει σοβαρότητα. Δύσκολα και πάλι ο Σούλτς, ενώ σταθερά εκτός παραμένουν οι Σμέλτσερ, Ακάντζι, Αζαρ και Ζακαντού. Στην μεριά της Σάλκε η ισοπαλία 1-1 απέναντι στην ανώτερη Ουνιόν, ήρθε σαν «κερασάκι» στην τούρτα, δίνοντας μία ώθηση πριν το σημερινό μεγάλο ντέρμπι. Δίχως νίκη στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές της σεζόν και για 20 συνολικά αγώνες πρωταθλήματος, παραμένουν οι «βασιλικοί μπλε». 16 γκολ παθητικό, μόλις δύο υπέρ. Σταθερά εκτός οι Φάρμαν και Σερντάρ, αμφίβολος και πάλι ο Ουτ, ενώ εξέτισε και επιστρέφει στην αρχική ενδεκάδα ο Καμπακ. 21-15-12 η παράδοση ανάμεσα στις δύο ομάδες με γηπεδούχο την Ντόρτμουντ. Δεν έχει σκοράρει στα δύο πιο πρόσφατα ανεξαρτήτου έδρας η Σάλκε η οποία ωστόσο ηττήθηκε σε μόλις μία από τις τέσσερις πρόσφατες επισκέψεις της στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ». ΕΚΤΙΜΗΣΗ: OVER 2,5 (1,50).

Παρασκήνια

Θέματα