Η Αργεντινή έκλεισε τα ραντεβού με την Κροατία στα ημιτελικά!

Η παρέα του Μέσι νίκησε 4-3 στα πέναλτι την Ολλανδία σε ένα συναρπαστικό προημιτελικό που τα είχε όλα! Στην κανονική διάρκεια και στην παράταση οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2!

Betfootball 10/12/22 - 00:46

Στα… γάντια του Εμιλιάνο Μαρτίνες! Η Αργεντινή νίκησε 4-3 την Ολλανδία στη διαδικασία των πέναλτι στο δεύτερο χρονικά προημιτελικά και έκανε το τσεκ ιν στα ημιτελικά, όπου την περίμενε η Κροατία, η οποία πέταξε εκτός την Βραζιλία και… θεωρητικά άνοιξε ακόμα παραπάνω το δρόμο για την παρέα του Μέσι. Ο Μαρτίνες έπιασε δύο πέναλτι (τα δύο πρώτα μάλιστα!) στη διαδικασία των πέναλτι και… απάντησε στον Λιβάκοβιτς! Το ματς ήταν συναρπαστικό, τουλάχιστον μετά από το… 80΄ όταν η Ολλανδία αποφάσισε να αντεπιτεθεί, να επιστρέψει από το 2-0 με το οποίο έχανε και τα κατάφερε! Στο τέλος όμως, έχασε στα πέναλτι από την παρέα του Μέσι.

Η Αργεντινή πήρε τον έλεγχο του ματς από το ξεκίνημα, αφού η Ολλανδία ήταν σταθερή στο στυλ με το οποίο έχει εμφανιστεί σε αυτό το Μουντιάλ, να προτιμάει δηλαδή το αργό τέμπο, χωρίς ρίσκο και να μένει πίσω από την μπάλα. Ο Μολίνα στο 35΄ άνοιξε το σκορ με πλασέ μέσα από την περιοχή μετά από φοβερή ασίστ του Μέσι. Η Ολλανδία συνέχιζε να παίζει σχεδόν παθητικά και στο 73΄ ο Μέσι έκανε το 2-0 με πέναλτι που κέρδισε ο Ακούνια. Από εκεί και πέρα, ο Λουίς Φαν Χάαλ έπαιξε… φουλ επίθεση και γέμισε την περιοχή της Αργεντινής με πανύψηλους παίκτες. Ο Ακέ με τον Φαν Ντάικ είχαν κατασκηνώσει εκεί, όπως και ο Βέγκχορστ με τον Λουκ Ντε Γιονγκ που είχαν μπει ως αλλαγή. Ο Βέγκχορστ έκανε (φυσικά) με κεφαλιά το 2-1 στο 83΄ και οι «οράνιε» συνέχισαν να πιέζουν για το γκολ της ισοφάρισης, με τους Αργεντινούς να τα έχουν… χαμένα και να καταφεύγουν στα σκληρά μαρκαρίσματα. Στην εκπνοή των καθυστερήσεων, ο Βέγκχορστ ισοφάρισε σε 2-2 μετά από μία εκπληκτική κομπίνα σε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή! Το ματς τελείωσε με πολλά νεύρα και στο α΄ μέρος της παράτασης οι δύο ομάδες προσπάθησαν να… ηρεμήσουν. Στο β΄μέρος η Αργεντινή ήταν καλύτερη, είχε 2-3 καλές ευκαιρίες να πετύχει το γκολ της νίκης, είχε δοκάρι με τον Έντσο Φερνάντες στην εκπνοή, ενώ οι «οράνιε» από την άλλη πλευρά έβγαλαν 2-3 φαρμακερές αντεπιθέσεις, τις οποίες όμως δεν ολοκλήρωσαν και η πρόκριση παίχτηκε στα πέναλτι.

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες ήταν καθοριστικός, καθώς έβγαλε τα δύο πρώτα πέναλτι των Φαν Ντάικ και Μπέρκχαους και κράτησε στα γάντια του το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Η εξέλιξη στη διαδικασία των πέναλτι:

Φαν Ντάικ απέκρουσε ο Μαρτίνες!, Μέσι 1-0, Μπέρκχαους απέκρουσε ο Μαρτίνες!, Παρέδες 2-0, Κουπμάινερς 2-1, Μοντίλ 3-1, Βέγκχορστ 3-2, Φερνάντες άουτ, Λουκ Ντε Γιονγκ 3-3, Λαουτάρο Μαρτίνες 4-3 και η Αργεντινή στα ημιτελικά

Παρασκήνια

Θέματα