Η Γαλλία πήγε στο ραντεβού με το Μαρόκο!

Οι "τρικολόρ" νίκησαν 2-1 την Αγγλία στο σπουδαίο ευρωπαϊκό προημιτελικό! * Έβαλε ένα πέναλτι και έχασε άλλο ένα ο Κέιν!

Η Γαλλία νίκησε 2-1 την Αγγλία και πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Μουντιάλ, όπου θα αντιμετωπίσει το Μαρόκο! Οι «τρικολόρ» ξεπέρασαν το πιο ψηλό εμπόδιο που βρήκαν μέχρι τώρα στο Μουντιάλ και συνεχίζουν την υπεράσπιση του τίτλου τους που κατέκτησαν το 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας. Η Γαλλία άντεξε στην πίεση που άσκησε η Αγγλία και στο τέλος πανηγύρισε την πρόκριση για τα ημιτελικά για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση.

Ο Τσουαμενί άνοιξε το σκορ για τους «τρικολόρ» στο 17΄ με βολίδα έξω από την περιοχή. Από εκεί και πέρα όμως, όλο το υπόλοιπο του α΄ μέρους ανήκε στην Αγγλία που πίεσε πολύ και απείλησε 2-3 φορές τον Γιορίς (κυρίως με τον πολύ καλό Κέιν), ενώ σε μία φάση ζήτησε έντονα πέναλτι. Η Αγγλία μπήκε δυνατά και στο β΄ μέρος και δικαιώθηκε γρήγορα. Ο Σάκα κέρδισε πέναλτι στο 53΄ και ο Κέιν απέναντι στον Γιορίς (με τον οποίο έχουν… αμέτρητες ώρες κοινής προπόνησης και αγωνιστικής συνύπαρξης στην Τότεναμ) ισοφάρισε σε 1-1. Η Αγγλία συνέχισε να πιέζει και να απειλεί τον Γιορίς που κρατούσε όμως το 1-1 (σε φοβερό σουτ του Μπέλιγχαμ), ο Μαγκουάιρ είχε… οριακό δοκάρι στο 73΄. Η Γαλλία πήρε ξανά το προβάδισμα στο 78΄ με κεφαλιά του Ζιρού σε σέντρα του Γκριεζμάν και την μπάλα να βρίσκει και στον Μαγκουάιρ. Η Αγγλία δεν το έβαλε κάτω, συνέχιζε να πιέζει και στο 82΄ ο Μάουντ κέρδισε νέο πέναλτι από τον Τεό Ερναντέζ. Αυτή τη φορά όμως, ο Κέιν σούταρε πάνω από τα δοκάρια και δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον Γούειν Ρούνεϊ στη λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ της εθνικής Αγγλίας, όπου τον είχε πιάσει στα 53 γκολ με το πρώτο πέναλτι! Τα «τρία λιοντάρια» πίεσαν έως το φινάλε, με το φάουλ του Ράσφορντ στην εκπνοή να περνάει λίγο άουτ.

Παρασκήνια

Θέματα