Εμπαπέ και Ζιρού σφράγισαν το εισιτήριο της Γαλλίας για τους «8»

Οι "τρικολόρ" νίκησαν 3-1 την Πολωνία και πήγαν στα προημιτελικά, με τον Ζιρού να γράφει ιστορία και τον Εμπαπέ να προκαλεί τρόμο στους επόμενους αντιπάλους!

Betfootball 4/12/22 - 19:34

Μετά από το ζευγάρι Ολλανδία – Αργεντινή, η Γαλλία έγινε η 3η κατά σειρά ομάδα που παίρνει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Μουντιάλ. Οι «τρικολόρ» του Ντεσάμπ νίκησαν 3-1 την Πολωνία και έκαναν το τσεκ ιν για τη συνέχεια της προσπάθειας υπεράσπισης τους τίτλου τους. Η Γαλλία ήταν πολύ καλή και πήρε δίκαια την πρόκριση με τον Κιλιάν Εμπαπέ να την οδηγεί εκ του ασφαλούς με δύο γκολάρες και μία ασίστ και τον Ολιβιέ Ζιρού να γράφει ιστορία, καθώς με το γκολ που πέτυχε, έγινε ο πρώτος σκόρερ της εθνικής Γαλλίας με 52 γκολ, αφήνοντας τον Τιιερί Ανρί στα 51. Ο Κιλιάν Εμπαπέ όμως, μάλλον θα τους ξεπεράσει όλους… Η Πολωνία από την άλλη πλευρά ήταν αρκετά καλή, πάλεψε για όλες της τις πιθανότητες στο ματς, αλλά το εμπόδιο της Γαλλίας ήταν πολύ υψηλό για την παρέα του Λεβαντόφσκι. Οι «τρικολόρ» θα αντιμετωπίσουν στον προημιτελικό τον νικητή του παιχνιδιού Αγγλία – Σενεγάλη.

Το παιχνίδι ήταν καλό από το ξεκίνημα, αλλά η πρώτη σπουδαία ευκαιρία ήρθε στο 29΄ με τον Ζιρού να αστοχεί σε κοντινή προβολή σε γύρισμα του Ντεμπελέ. Στο 35΄ ο Σέζνι σταμάτησε στην κλειστή του γωνία τη βολίδα του Εμπαπέ και τρία λεπτά αργότερα η Πολωνία έχασε φοβερή, τριπλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, αλλά ο Γιορίς με τον Βαράν σταμάτησαν τα σουτ των αντιπάλων τους στη γραμμή! Μετά από αυτήν την ευκαιρία οι Γάλλοι ανέβασαν ξανά ταχύτητα και στο 44΄ έφτασαν στο γκολ με ωραίο πλασέ του Ζιρού σε ασίστ του Εμπαπέ και τον φορ της Μίλαν να γράφει ιστορία στην εθνική Γαλλίας. Με το ξεκίνημα του β΄ μέρους, η Πολωνία έπαιζε ένα κλικ πιο μπροστά και αυτομάτως η Γαλλία έγινε πιο επικίνδυνη. Μετά από 2-3 προειδοποιητικές βολές των Γάλλων, ο Εμπαπέ έκανε το 2-0 στο 74΄ με άπιαστη βολίδα και στις καθυστερήσεις με ένα ακόμα πιο όμορφο γκολ έγραψε το 3-0. Η Πολωνία μείωσε στο τελικό 3-1 με πέναλτι του Λεβαντόφσκι στην εκπνοή. Ο «Λέβα» σκόραρε με τη… δεύτερη, αφού στην πρώτη εκτέλεση ο Σέζνι απέκρουσε, αλλά ο διαιτητής έδωσε επανάληψη, γιατί ο γκολκίπερ της Γιουβέντους έφυγε από τη γραμμή του και με τη 2 εκτέλεση ο Λεβαντόφσκι σκόραρε για το τελικό 3-1 σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι…

Παρασκήνια

Θέματα